Branzeturi Romanesti
Branza de Taga, maturata in grota
Brânza de Țaga (cunoscută şi sub denumirea de Năsal) este o brânză moale din lapte de vacă fermentat. Maturarea acesteia are loc într-un mediu microbiologic special din grota naturală de la Țaga. La începuturi, brânza de Țaga a fost obținută doar din...
Branza de burduf, reteta montana
Brânza de burduf este o brânză frământată, produsă tradițional de sute de ani la stânele de munte. Este destul de compactă și păstoasă. Se păstrează într-un burduf făcut din piele sau stomac de oaie, bășică de porc sau de bivol, dar și în...
Telemeaua de Sibiu, produs cu Indicatie Geografica Protejata
Telemeaua de Sibiu este cel de-al şaptelea produs românesc înregistrat la Uniunea Europeană. Vestita brânză respectă acum, oficial, o reţetă locală, moştenită din străbuni. Telemeaua de Sibiu este o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie crud...
Branza framantata de Sangeorz-Bai, produs montan
O cooperativă agricolă din Sângeorz-Băi, județul Bistrița Năsăud, esteprima din țară care a primit dreptul de utilizare a mențiunii de „produs montan”. Poate fi folosită pentru șase produse: „cașcaval”, „telemea”,...
EVENIMENTE
INFORMATII UTILEBine de stiut despre branzeturi
|
SHOP ONLINEBranzeturi si vinuri
ALTE PROIECTECrameRomania.ro - Vinuri Romanesti
CONTACTsalut@revino.ro
|
NEWSLETTER |