Branzeturi Internationale

BURRATA, ITALIA

Burrata este o brânză proaspătă, produsă artizanal din lapte pasteurizat de vacă sau bivoliță, în regiunea Puglia din sudul Italiei. Învelișul exterior este o brânză cu pastă oparită (pastă din care se face și mozzarella), în timp ce în interior...

CHEDDAR, ANGLIA

Cheddar, una dintre cele mai populare brânzeturi din lume, este o brânză tare, produsă din lapte de vacă. A fost produsă pentru prima dată în secolul al XII-lea în satul Cheddar din regiunea Somerset, în sud-vestul Angliei. Primele referiri despre această...

ROQUEFORT, FRANTA

O brânză, un sat, șapte producători Roquefort este o brânză cu mucegai albastru (Penicillium roqueforti) produsă cu lapte de oaie nepasteurizat. Se produce doar în Roquefort-sur-Soulzon, un sat din departamentul Aveyron din sudul Franței. Stânca Combalou, în...

REBLOCHON, FRANTA

Reblochon(Reblochon de Savoie) este o brânză moale cu crustă spălată, obținută în mod tradițional din lapte de vacă nepasteurizat. Nașterea acestei brânze se datorează ingeniozității fermierilor din Savoia. În secolul al XIII-lea, fermierii depindeau complet...

EMMENTALER, ELVETIA

#liveoriginaler înseamnă că toți suntem unici, dar egali în același timp. Înseamnă că fiecare ne trăim momentele în moduri personale și surprinzătoare totodată. Că redescoperim cum micile bucurii pot deveni momente memorabile. Descoperă și tu cum poți să avea...

PARMIGIANO REGGIANO, ITALIA

Parmigiano Reggiano este o brânză tare ce datează din Evul Mediu și a fost produsă la mănăstirile benedictine și cisterciene din Parma de la Reggio Emilia. În zilele noastre, este produs cu aceleași ingrediente de acum nouă secole, în aceleași locuri, cu aceeași...

COMTE, FRANTA

O poveste despre oameni și terroir Comté, numită și Gruyère de Comté, se produce din secolul al XI-lea în provincia Franche-Comté din estul Franței, în peșterile din Masivul Jura. Este o brânză montană, tare, obținută din lapte de vacă...

 

oenotourism