Branzeturi Romanesti

BRANZA DE TAGA, MATURATA IN GROTA

Brânza de Țaga (Năsal) este o brânză moale din lapte de vacă pasteurizat. Maturarea acesteia are loc într-un mediu microbiologic special din grota naturală de la Țaga, județul Cluj. La începuturi, brânza era obținută doar din lapte de oaie. În prezent,...

BRANZA DE BURDUF, RETETA MONTANA

Brânza de burduf este o brânză fermentată, produsă tradițional de sute de ani la stânele de munte. Este destul de compactă și păstoasă. Se păstrează într-un burduf făcut din piele sau stomac de oaie, bășică de porc sau de bivol, dar și în scoarță de...

BRANZA FRAMANTATA DE SANGEORZ-BAI, PRODUS MONTAN

O cooperativă agricolă din Sângeorz-Băi, județul Bistrița Năsăud, esteprima din țară care a primit dreptul de utilizare a mențiunii de „produs montan”. Poate fi folosită pentru șase produse: „cașcaval”, „telemea”,...

TELEMEAUA DE SIBIU, PRODUS CU INDICATIE GEOGRAFICA PROTEJATA

Telemeaua de Sibiu este cel de-al şaptelea produs românesc înregistrat la Uniunea Europeană. Vestita brânză respectă acum, oficial, o reţetă locală, moştenită din străbuni. Telemeaua de Sibiu este o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie crud...

 

oenotourism