Manufactura de Branza

Cund, jud. Mureș

 

 

 

Fie că vorbim de o simplă gustare alături de familie, de o degustare la un eveniment de profil sau de un ingredient folosit în diferite preparate, brânza maturată de la Manufactura de Brânză din Cund poate fi o solutie. Brânza realizată aici, într-o localitate din inima Transilvaniei, aflată la o ora distanță de Târgu Mureș, este produsă după o rețetă alpină des folosită în Elveția, Austria și Germania.

 

“Culturile lactice pe care le folosim sunt cele de tip alpin, prin urmare rezultă o brânză maturată cu notă alpină, dar care vara reflectă pășunea, și iarna, fânul de pe fânețele noastre”, spune Istvan Varga, proprietarul și specialistul acestui mic atelier de producție.

 

logo manufactura de branza

Laptele prelucrat este din ferma proprie, de la vaci ce pasc în perioadele calde pe pășune, iar iarna sunt hrănite cu furaje naturale produse în ferma acestora.

 

În manufactură se produce doar un singur tip de brânză maturată, cu diferite vârste, fiecare îmbogățindu-se în gust și aromă odată cu maturarea.

 

Maturarea lor are loc în pivnița atelierului construit doar cu acest scop – fabricarea și maturarea brânzei tari – în condiții optime de temperatură și umiditate pentru procesul de maturare. Pe lângă asta, este nevoie de intervenția zilnică a brânzarului, pentru întoarcerea și spălarea roților de brânză.

 

Brânză produsă poate fi nature, maturată în vin, dar și cu diverse condimente, ierburi, bere, ori cărbune vegetal.

 

Dacă treceți prin zonă, cu un telefon în prealabil, vă puteți programa și o vizită la manufactură.

 

Produsele pot fi achiziționate online din realfoods.ro, dar și de la Hambar Bistro – București sau Băcănia Boierească – Suceava.

 

 

Asocierile cu vinuri sau bere sunt recomandate. Vinuri albe seci, chiar aromate pentru brânza nature, cu leurdă, ori busuioc. Pentru brânzeturile maturate în vin, cu piper, nuci sau cu chilli și ciocolată, merge asociat un vin roșu. Noi am făcut câteva încercări și cu bere artizanală care ne-au plăcut foarte mult.

 

 

 

_____

 

Alina Iancu, 14/10/2019

 

 

BINE DE STIUT

Cum se face un platou cu branzeturi

Fie că găzduim un brunch, o petrecere sau suntem singuri acasă, un platou cu brânzeturi este întodeauna o gustare delicioasă. Există multe opțiuni atunci când vine vorba de alegerea brânzeturilor și nu există un mod corect sau greșit în a face asta....

Asocierea branzeturilor cu vinul sau cu alte bauturi

Tripticul ideal al gastronomiei este, pentru mulți dintre noi, brânza, pâinea și vinul, acestea fiind parcă concepute pentru a merge împreună. Când platoul de brânză ajunge la masă, în conversație apar întrebări referitoare la băuturile ce pot...

 

EVENIMENTE 

Salon de branzeturi si vinuri

 

INFORMATII UTILE

Bine de stiut despre branzeturi

Producatori romani

Branzeturi romanesti

Harta producatori

Aparitii in presa

Publicitate

 

SHOP ONLINE

Branzeturi si vinuri

 

ALTE PROIECTE

CrameRomania.ro - Vinuri Romanesti

Revino.ro - Enoturism Romania

 

CONTACT

salut@revino.ro

 

Logo-Revino-Cheese-Wine_Black700

 

NEWSLETTER

 
Cheese Show Facebook Cheese Show Instagram